Nova tecnología per el motor : Pistons d’acer

MAHLE TopWeld és la denominació del fabricant alemany per al seu nou pistó d’acer que s’aplica en motors dièsel d’alta velocitat . La principal característica es una reducció del 2,5% de CO2 en les emissions en comparació amb les pistons actuals d’alumini.

L’acer produeix una menor expansió tèrmica vers l’alumini que es converteix en una fricció significativament menor entre el pistó i la camisa del cilindre , el que es tradueix en una millora de l’espai lliure (també conegut com espai lliure o tolerància) entre pistó-camisa quan es troba treballant a carga normal.
Com que l’acer té més resistència permet una reducció significativa de l’alçada de compressió possibilitant el disseny el pistó amb mides més reduïdes si ho comparem amb un pistó d’alumini.

Aquesta alçada de compressió mes baixa permet l’us d’una biela més llarga reduint l’angle de treball en el motor. Aixo té un efecte positiu en les forces que es generen en la cara de treball i per aixo directament una influencia positiva en les pèrdues per fricció.

Quan s’utilitza una biela de longitud original es possible reduir l’alçada del motor, que es tradueix en una disminució de la resistència al caudal d’aire inferior en el vehicle, o en un millar comportament en termes de protecció de vianants en cas d’accident.

Resumint , el nou disseny del pistó TopWeld aconsegueix un 5,2% de reducció de CO2 debut a que genera menys fricció , pesa menys doncs permet una disminució del tamany debut a la major resistència del acer vers l’alumini el que permet reduir les pèrdues per fricció i la massa del motor, no només la del pistó sinó també te tot el conjunt mitjançant la reducció de contrapesos en el cigonyal i les carreges .

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *