Extracció d’injectors clavats psa

 

injector bloquejat

 

Ens trobem en una constant  evolució en tots els àmbits i especialment en la nostra professió , lligada a les innovacions tecnològiques que introdueixen els fabricants en els vehicles i motors any rera any. Això produeix averies i reptes nous que arriben al taller de reparació i que ens demanen consell i ajuda ja que ens dediquem a treballs específics del motor. Us parlem avui dels injectors que queden bloquejats en la culata del motor .

En motor diesel, concretament en sistemes common rail , son propensos a produir gruixos de carbonilla enganxada a l’injector . Aquests dipósits son el resultat d’un procés anomenat carbonització : Cuan aturem el motor amb funcionament normal, el sistema d’alimentació de gasoil queda interromput i sense refrigeració, les restes de gasoil que s’evaporen queden depositades a l’exterior del injector i el seu allotjament en forma de carbonilla.

En altres casos els injectors poden bloquejarse debut a  l’entrada d’aigua , be per una fisura o bé per un aillament defectuós del sistema d’injecció arribant a produir-se la fusió , cavitació o soldadura amb la culata d’alumini. En aquests casos resulta inevitable substituit la culata.

Concretament hem detectat i els nostres clients han recorregut als nostres serveis en diverses ocasions per extraure injectors de motors fabricats pel grup PSA , amb les especificacions de  2.0 i 2.2 litres , HDI i 16 vàlvules. Aquest motor es munta en vehicles del grup psa (peugeot – citroen ) i també en vehicles fabricats per Fiat, Suzuki, Mitsubishi i Ford.

La particularitat d’aquest injector la tenim en que és un dels injectors amb més longitud que es fabrica actualment per vehicles automòbils i la disposició en el motor permet que s’acumuli brutícia principalment pols i aigua que fa que entre l’injector i la culata es produeixi l’oxidació del porta injector quedant pràcticament soldat a la culata. Molts cops fa impossible el desmuntatge de l’injector amb els mètodes tradicionals d’un extractor de cop, ja que la força que apliquem en l’injector no permet que l’alliberen de la culata, i en funció del vehicle gairebé no tenim espai de treball per mirar d’utilitzar un extractor mes gran.

 

Vist la problemàtica creixent doncs amb aquests motors, el fabricant d’utillatges especials PICHLER ha desenvolupat una série  extractors i un mètode de subjecció especial per facilitar l’extracció d’injectors clavats amb les màximes garanties d’èxit. Es tracta d’un extractor hidràulic que aplica una vegada instal·lat en el motor una força d’extracció de 20 tones / mm , cosa que no aconsegueix cap altre sistema en el mercat actual. Degut a la extraordinària força i l’especial sistema de sistema de subjecció podem desmuntar l’injector sense cap dificultat i sense malmetre’l , ja que una vegada desmuntat es pot reparar sense problemes ja que no es produeixen  destroçes en el cos de l’injector ni la culata . La particularitat del sistema resideix en que subjectem l’injector per dues parts, una es la base exterior amb una brida especial, i aixo hi sumem una subjecció interior la cual unirem amb l’exterior formant un únic conjunt de subjecció i agafant l’injector per dues parts. Amb aquest sistema ja podem exercir la força de 20 tm que ens dona l’hidràulic i per tant desmuntar l’injector clavat fàcilment.

 

extractor injectors psa

 

Així doncs incorporem dins del nostre ventall de serveis el desmuntatge d’aquest tipus d’injectors ja que disposem del equip adient per l’extracció amb les màximes garanties d’èxit. Per als vehicles , 206, 307…. es pot realitzar l’Extracció en el vehicle, en els vehicles 806 … resulta necessari desmuntar el motor del vehicle doncs la disposició dins del mateix no permet la correcta aplicació del extractor.

 

Una vegada hem desmuntant l’injector , resulta imprescindible realitzar la neteja de tota la brutícia que trobarem a la culata així doncs tenim una fresa expressament dissenyada per efectuar aquesta tasca, podeu observar en la foto adjunta el disseny particular i la funció que realitza, deixarem doncs amb aquest procediment la culata i l’allotjament de l’injector en perfectes condicions de neteja i estanquitat.

 

 

 

Fresa neteja psa

 

 

 

En aquesta entrada hem comentat el procediment per desmuntar els injectors del grup PSA, tot i que ja disposem també de les eines idònies per desmuntar injectors de Mercedes CDI, que degut a les seves particularitats ho farem en una altre entrada. 

Com sempre podeu consultar-nos sense cap compromís sobre aquest i altres problemes que us sorgeixin alhora de desmuntar injectors doncs es la nostra voluntat el oferir solucions de qualitat i garantia.

Ens cal agrair especialment  a Replautotrading per facilitar-nos les fotografies .

 

 

 

4 comentarios en “Extracció d’injectors clavats psa

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *