3 formes de desmuntar els cargols antirobatori de les rodes

sense rodes

 

Avui en dia ens trobem que gairebé tots els vehicles que hi ha al mercat monten llantes d’aliatge i el fabricant opta per muntar cargols antirobatori com a mesura de seguretat per al comprador. De fet es un punt positiu doncs ja no acostumem a trobar per el carrer els cotxes sobre totxanes i sense rodes com veiem fa uns anys enrere.

joc de cargols antirrobatori

Ara bé, tot seria de roses si no for per que sovint passa que ens porten un cotxe al taller i el propietari no sap on té la clau especial per poder desmuntar la roda , o bé degut a l’us i el pas del temps la que ens faciliten està malmesa el que ens impossibilita desmuntar fàcilment el cargol especial.Treballem doncs amb tres processos diferents per aconseguir el desmuntatge del cargol, sense malmetre la llanta ni cap mes part del vehicle:Eines especials de extracció:Conscients del problema, diferents fabricants d’eines han posat al mercat un conjunt de vasos especials que tenen la particularitat d’actuar com extractor universal de cargols, bé cuan el cap sofreix danys o bé com aquest cas queesta dissenyat per impossibilitar el seu desmuntatge fàcilment.

Son claus de vas que porten una rosca interior, més o menys granada amb gir a esquerres, i funcionen enrroscantse al cargol malmès i creant una zona de subjecció que possibilita el desmuntatge fàcil :

Ens podem trobar que hi ha casos en que els vasos no funcionen doncs o bé el cargol te una mida especial i no en disposem, o bé el disseny del cargol fa que el vas no l’agafi el suficient com per que el puguem desmuntar.

En segon lloc podem acudir al procediment de treure el cargol foradant-lo pel centre per tal de fer servir un extractor de cargols tipus punxó que també tenim al mercat. En aquest cas només ens caldrà foradar aproximadament un centímetre de profunditat i a la mida del extractor més gran que puguem muntar doncs com més gran sigui més subjecció tindrà i més força farem sobre el cargol.

Si aixo no ens resulta exitós podem optar per preparar una femella hexagonal i soldar-la al cargol que volem treure, tenint en compte que hi puguem ficar una clau de vas que ens passi per la llanta. Hem de tenir la precaució de desconnectar la bateria per tal de protegir els sistemes elèctrics del vehicle. Practicarem un forat més gran possible a l’interior de la femella per tal de augmentar la carga de soldadura que hi posarem i una vegada soldada, deixarem refredar un temps prudencial abans de procedir a L’Extracció

Si aquests tres passos no ens funcionen, només ens quedara l’opció eliminar la cabota del cargol fins a alliberar la llanta, aixo ho podem aconseguir de dues maneres, bé foradant amb broques de més tam-any fins a menjar-nos tota la cabota, o bé amb freses d’alta velocitat i un rotoflex, que ens permetran llimar el cap del cargol completament.

I per mostrar-vos un dels processos que hem anomenat hem fet un vídeo de com treure un cargol antirobatori , en aquest cas foradant-lo per utilitzar L’extractor de

cargols trencats tipus punxó:

 

 

I vosaltres, coneixeu més maneres de desmuntar cargols antirobatori ?  deixeu el vostre comentari ¡¡

 

 

 

2 comentarios en “3 formes de desmuntar els cargols antirobatori de les rodes

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *